Categories: Výchovy

Dopravní výchova

Dopravní výchovu organizujeme ve 4. ročníku jako týdenní dopravní kurz v červnu. Dvakrát ročně (září, červen) využíváme výuku na dopravním hřišti. Výstupy pro žáka:

  • upevňuje si zásady správného chování chodce a cyklisty
  • seznamuje se s pravidly silničního provozu pro cyklisty a upevňuje si je
  • prakticky si procvičuje vyjíždění, jízdu u pravého okraje, zastavení, vyhýbání, předjíždění, odbočování a jízdu přes různé křižovatky
  • seznamuje se s povinným vybavením jízdního kola

Metodický postup: příprava

Test pro cyklisty – sestává ze tří pracovních listů: Jízdní kolo (vybavení kola) – 14 otázek, Cyklista – 21 otázek, Vyjíždíme – 17 otázek. V testících mohou žáci zodpovídat otázky postupně, nebo si načíst celý test najednou. Vybírají vždy jednu správnou odpověď. Jako vyhodnocení je uvedeno skóre v procentech. Z každého listu počítač náhodně vybere 10 otázek.

Dopravní značky – výklad pro Smart Board – test dopravních značek –

Dopravní značky hlavně pro cyklisty. Čtvrtý pracovní list pro mladé cyklisty s názvem Dopravní značky obsahuje 18 otázek. V pátém pracovním listu Jsem na silnici je zařazeno 26 otázek. Šestý pracovní list s názvem Odbočuji obsahuje 18 otázek. V testících mohou žáci zodpovídat otázky postupně, nebo si načíst celý test najednou. Vybírají vždy jednu správnou odpověď. Jako vyhodnocení je uvedeno skóre v procentech. Z každého listu počítač náhodně vybere 10 otázek.

Jízda na kole – pravidla pro Smart Board – základní pravidla na křižovatkách pro Smart Board – řešení křižovatek (hra) – test (řešení křižovatek) –

Křižovatky pro cyklisty. Sedmý pracovní list pro mladé cyklisty s názvem Pozor křižovatka obsahuje 23 otázek. Do osmého pracovního listu Křižovatky jsme zařadili 38 otázek. Vybíráme vždy jednu správnou odpověď. Jako vyhodnocení je uvedeno skóre v procentech. Z každého listu počítač náhodně vybere 10 otázek.

Právo na silnici pro cyklisty. V devátém pracovním listu se věnujeme správnému chování v silničním provozu. Testík obsahuje 18 otázek. Vybíráme vždy jednu správnou odpověď. Jako vyhodnocení je uvedeno skóre v procentech. Z listu počítač vybere náhodně 10 otázek.

Testy pro mladé cyklisty přináší tři závěrečné testy k ověření znalostí. Každý z testů obsahuje 20 otázek. Vybíráme vždy jednu ze tří možností správných odpovědí. Závěrečné hodnocení je v procentech.

Mgr. Lubomír Šára

Učím v Základní škole Lukavice, okres Chrudim.

Share
Published by
Mgr. Lubomír Šára

Recent Posts

Týdenní plány – květen

Plánování učiva po jednotlivých týdnech na měsíc květen spolu s informacemi pro rodiče. týden: od…

2 týdny ago

Týdenní plány – duben

Plánování učiva po jednotlivých týdnech na měsíc duben spolu s informacemi pro rodiče. 1. týden:…

2 měsíce ago

Týdenní plány – březen

Plánování učiva po jednotlivých týdnech na měsíc březen spolu s informacemi pro rodiče. 1. týden:…

2 měsíce ago

Týdenní plány – únor

Plánování učiva po jednotlivých týdnech na měsíc únor spolu s informacemi pro rodiče. 1. týden:…

4 měsíce ago

Dramatizace pověstí

Tradičně na konci března hrajeme ve III. třídě některé z pověstí. Pro letošní školní rok…

4 měsíce ago

Slovní úlohy

Druhá část početnice přináší další příklady pro bystření rozumu. Bystrý rozum poté každému může pomoct…

4 měsíce ago